Alcarazova osveta: 'Počistio' je protivnika za 75 minuta igre

0
Radiosarajevo.ba
Alcarazova osveta: 'Počistio' je protivnika za 75 minuta igre
Foto: EPA - EFE / Carlos Alcaraz

Drugi teniser svijeta, Španac Carlos Alcaraz, plasirao se u četvrtfinale Masters turnira u Indian Wellsu savladavši u meču osmine finala Mađara Fabiana Marozsana (ATP - 58.) s 6:3, 6:3 za 75 minuta igre.

Tako je Alcaraz uzvratio svom protivniku za šokantan poraz koji je doživio od njega prije deset mjeseci na Masters turniru u Rimu.

U ovom je meču ostavio Marozsana bez izgleda, kad je od 2:3 u prvom setu nanizao četiri gema i osvojio prvi set.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

U drugom setu je Španac od 2:2 otišao na 5:2 i prvu meč-loptu pretvorio u svoju 50. pobjedu na turnirima Masters serije.

Alcaraz će u četvrtfinalu igrati protiv Nijemca Alexandera Zvereva (ATP 6.), koji je s 5:7, 6:2, 6:3 bio bolji od Australca Alexa de Minaura (ATP 10.).

U prvom meču dana češki teniser Jiri Lehečka (ATP - 32.) se prvi put u karijeri plasirao u četvrtfinale turnira Masters serije pobijedivši 11. igrača svijeta, Grka Stefanosa Tsitsipasa, 6:2, 6:4.

Lehečka će u četvrtfinalu igrati protiv trećeg tenisera svijeta te aktuelnog pobjednika Australian Opena, Italijana Jannika Sinnera, koji je s 6:7/4:7, 1:6 bio bolji od Amerikanca Bena Sheltona (ATP 16.).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije