Alcaraz najavio pohod na nove trofeje: "U Parizu ne želim jedno, već dva zlata"

0
Radiosarajevo.ba
Alcaraz najavio pohod na nove trofeje: "U Parizu ne želim jedno, već dva zlata"
Foto: EPA - EFE / Alcaraz osvojio svoj drugi Wimbledon

Olimpijski turnir u tenisu počinje 27. jula, a kako sada stvari stoje, glavni favorit je Carlos Alcaraz, čovjek koji je osvojio Roland Garros i Wimbledon.

Igre su u Parizu, baš na terenima Roland Garrosa. Carlitos će se nekoliko dana opustiti s porodicom i prijateljima, proslaviti wimbledonski trofej, a onda kreću pripreme. Alcarazov cilj nije samo jedno zlato, već dva.

"Tenis je takav, jednog dana pobijediš, a odmah iza ugla slijedi nešto važno na šta treba da se koncentrišeš. Uživat ću u ovoj tituli s prijateljima i porodicom, malo se opustiti i riješiti se tenzije, ali poslije toga jedva čekam svoje prve Olimpijske igre. Idemo na zlato, ne samo na jedno, nego na dva – s Rafom u dublu", rekao je Alcaraz.

Motaz Azaiza: 'Osjetio sam ljubav bosanskog naroda. Dijelimo istu bol i tjeskobu'

Motaz Azaiza: 'Osjetio sam ljubav bosanskog naroda. Dijelimo istu bol i tjeskobu'

Lakše od očekivanog, Alcaraz je pobijedio Novaka Đokovića i došao do četvrte Grand Slam titule u isto toliko finala. Ni Đoković, ni Nadal, a ni Federer nisu imali takav učinak s 21 godinom. Španac ne krije da mu je cilj da na kraju karijere stoji rame uz rame sa velikom trojkom, ali ne želi ni da se zalijeće velikim najavama.

"Sve što smo dosad uradili je nevjerovatno, izvanredno putovanje dosad. Kao što sam rekao, želim da nastavim, da napredujem, da rastem i da pokušam da i dalje pobjeđujem. To je sve što mi je važno sada. Ne znam gdje mi je granica. Želim da nastavim da uživam u trenutku, da nastavim da sanjam. Hajde da vidimo da li ću na kraju karijere imati 25 (Grand Slam titula), 30, 15 ili četiri. Ne znam", zaključuje Alcaraz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije