Alcaraz briljira na Australian Openu: Savladao Kecmanovića u osmini finala

0
Radiosarajevo.ba
Alcaraz briljira na Australian Openu: Savladao Kecmanovića u osmini finala
Foto: EPA / Carlos Alcaraz

Drugi teniser svijeta i drugi nositelj prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena, Carlos Alcaraz, savladao je srbijanskog igrača Miomira Kecmanovića u osmini finala Australian Opena.

Alcarazu je bilo potrebno sat i 50 minuta igre da pobijedi Miomira Kecmanovića. Srbijanski teniser pružio je snažan otpor u prva dva seta, koji su završeni rezultatom 6:4, 6:4, ali u trećem setu Alcaraz je odigrao besprijekorno i slavio sa 6:0.

Medvedev je eliminirao Nunu Borgesa s rezultatom 3:1 u setovima nakon više od tri sata igre. Rus je dobio prva dva seta s 6:3, 7:6(4), Borges je uzvratio s 7:5, a Medvedev je završio posao s uvjerljivih 6:1 u četvrtom setu.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Hurkacz je nakon dva i pol sata igre svladao Arthura Cazauxa s rezultatom 3:0 (7:6(6), 7:6(3), 6:4), dok je meč između Zvereva i Camerona Norrieja bio prava drama. Nakon više od četiri sata igre, Nijemac je slavio s 3:2 u setovima.

Zverev je poveo s 7:5, Norrie je uzvratio sa 6:3. Zatim je Zverev ponovno stigao do vodstva s 6:3, ali Norrie je odgovorio s 6:4, odvodeći meč u peti set koji je odlučen tek u tie-breaku rezultatom 7:6(3).

U četvrtfinalu će se sastati Alcaraz i Zverev, te Medvedev i Hurkacz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije