Zemlja od 50 hiljada stanovnika ostvarila nevjerovatan plasman na Evropsko prvenstvo

0
Radiosarajevo.ba
Zemlja od 50 hiljada stanovnika ostvarila nevjerovatan plasman na Evropsko prvenstvo
Foto: Prtscr / Youtube / Rukomenta reprezentacija Farskih Otoka

Rukometaši Farskih Otoka jučer su prvi put u svojoj povijesti ostvarili plasman na rukometni Euro koji će se od 10. do 28. januara održati u Njemačku.

Zemlja od 52.000 stanovnika doživjela je poraz u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici od Austrije, ali je usprkos tome kao treća iz skupine prošla na Euro, piše Index.hr.

Farski Otoci postali su najmanja država čija je reprezentacija izborila sudjelovanje na Europskom prvenstvu u bilo kojem ekipnom sportu.

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

Treba istaknuti da ovaj uspjeh Farskih Otoka nije slučajan jer se radi o reprezentaciji s nekoliko vrlo talentiranih rukometaša, koji će uskoro nositi dresove nekih od najjačih klubova svijeta.

Najveća zvijezda je 20-godišnji srednji vanjski Elias Ellefsen a Skipagotu, koji će na ljeto postati igrač moćnog Kiela. Tu su i 17-godišnji lijevi vanjski Oli Mittun, koji je trenutno igrač švedskog Savehofa, a treba spomenuti i desno krilo Hakuna West av Teiguma (21), koji će od iduće sezone biti rukometaš njemačkog velikana Fuchsea iz Berlina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije