Zajedno smo bolji, zajedno nam je bolje: MRK Sloga organizira turnir prijateljstva

Promotivni tekst
Zajedno smo bolji, zajedno nam je bolje: MRK Sloga organizira turnir prijateljstva
Foto: Promo / MRK Sloga organizira turnir prijateljstva

Ovogodišnji turnir prijateljstva pod sloganom „Zajedno smo bolji, zajedno nam je bolje“ u organizaciji rukometnog kluba „Sloga“ Gornji Vakuf-Uskoplje bit će održan u subotu i nedjelju, 31. augusta i 1. septembra u sportskoj dvorani Gornji Vakuf-Uskoplje.

Prvog dana turnira posjetioci će moći gledati omladince, to jeste selekcije 2002. i 2004. godište gdje će pored domaćina učestvovati i Škola rukometa Zrinjski Mostar, RK Maglaj, RK Jajce, škola rukometa Respect Sarajevo te RK Donji Vakuf.

Za drugi dan najavljena je, kažu iz organizacije, rukometna poslastica uz nastupe seniora, gdje će pored domaćina MRK Sloge nastupiti i dvije premierligaške ekipe iz BiH RK Leotar Trebinje i RK Bosna Visoko, kao i RK Obilić Beograd, član super lige Srbije.

MRK Sloga organizira turnir prijateljstva - undefinedFoto: Promo: MRK Sloga organizira turnir prijateljstva

"Nema sumnje da ćemo dva dana uživati u vrhunskom rukometu stoga pozivamo posjetioce da budu dio ovoga sportskog događaja, koji ima i moto ovogodišnjeg turnira Zajedno smo bolji, zajedno nam je bolje. Usaglasili smo se da ove godine bude to slogan s obzirom da ćemo tokom turnira okupiti ekipe iz raznih dijelova BiH, ali i Srbije, pa ćemo tako imati multinacionalnu kao i multietničku zastupljenost, sportaše i klubove sve tri vjere i sva tri naroda. Cilj samog turnira pored upoznavanja i sticanja prijateljstva svakako je mir, tolerancija i multikulturalnost", izjavio je Semir Demirović, tehnički sekretar MRK Sloga.

Zanimljivo je da će prvog dana turnira biti organizirane i radionice za najmlađe na platou sportske dvorane I i II, kao i seminar odnosno predavanje master profi trenera gospodina Aleksandra Radosavljevića.

Turnir je omogućen zahvaljujući podršci programa BHRI-a, koji sprovodi IOM, uz finansijsku podršku USAID-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije