Šveđani uložili žalbu, traže da se poništi čudesni gol Francuske: ‘Ovo je skandal‘

0
Radiosarajevo.ba
Šveđani uložili žalbu, traže da se poništi čudesni gol Francuske: ‘Ovo je skandal‘
Foto: Printscreen / Čudesni i neregaularni gol Francuza

Francuska rukometna reprezentacija pobijedila je Švedsku s 34:30 nakon produžetaka i izborila finale Europskog prvenstva.

Utakmicu je obilježio fantastični pogodak Elohima Prandija, u posljednjem udarcu regularnog vremena susreta.

Ipak, nakon utakmice, i snimaka pogotka iz više uglova, postalo je jasno da je gol neregularan. Bilo je to poprilično evidentno i odmah nakon što je francuski rukometaš uputio udarac, no sudije iz nepoznatih razloga nisu odlučili situaciju pregledati preko VAR-a.

Trump pohvalio policiju: New York je sinoć bio pod opsadom, bilo je lijepo gledati

Trump pohvalio policiju: New York je sinoć bio pod opsadom, bilo je lijepo gledati

Naime, prilikom izvođenja slobodnih udaraca u rukometu, igrač sa stajnom nogom neprestano mora dodirivati tlo, sve dok ne izbaci loptu iz ruke. S obzirom na to da je Prandi prvo podigao desnu nogu, odredio je lijevu nogu kao stajaću.

Stajna noga ne može se mijenjati, a upravo je to Prandi svojim potezom napravio. Nakratko je spustio desnu i pritom podigao lijevu nogu te gol kao takav nije regularan.

Pobjesnilo je to Šveđane, koji su odlučili uložiti žalbu EHF-u.

"Razgovarali smo s vodstvom saveza, ali i s igračima i čelnicima te procijenili da trebamo uložiti prigovor zbog toga što nije napravljena VAR analiza. Ne znamo do čega će to dovesti, ali važno nam je da se zauzmemo za svoje vrijednosti i poštenu igru", poručuju iz švedskog tabora, kako prenosi Expressen.

Ogorčen je nakon utakmice bio i švedski rukometaš Jonathan Carlsbogard, koji nije mogao shvatiti odluku sudija.

"Ne znam zašto imamo taj TV ekran na kojem se gleda VAR, ako od tri kontroverzne situacije u posljednjih 18 sekundi niti jedna nije pregledana. Mislim da je to skandal", poručio je lijevi vanjski švedske reprezentacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije