Šuman: Uz pomoć publike u Mejdanu proslaviti direktan plasman na Evropsko prvenstvo

Fena
Šuman: Uz pomoć publike u Mejdanu proslaviti direktan plasman na Evropsko prvenstvo
FOTO: Fena / Izabranici selektora Bilala Šumana odradili su do sada deset treninga

Rukometna reprezentacija BiH trenirat će vjerovatno prvi put u punom sastavu večeras, nakon što se ekipi priključe igrači koji nastupaju u njemačkim klubovima, Benjamin Burić i Josip Perić, čiji se dolazak očekuje svakog trenutka, rečeno je Feni u stručnom štabu naše selekcije.

Izabranici selektora Bilala Šumana odradili su do sada deset treninga i raspoloženje u ekipi pred duel protiv Bjelorusije na visokom je nivou.

“U Mejdanu imamo dobre uvjete za rad, treniramo dva puta dnevno i vjerujem da ćemo biti potpuno spremni za duel s Bjelorusijom. Iako ćemo nastupiti bez povrijeđenih Vranješa, Tarabochie, Nuića i Vegara sve karte držimo u svojim rukama i vjerujem da ćemo uz pomoć publike u Mejdanu proslaviti direktan plasman na Evropsko prvenstvo”, izjavio je Feni selektor naše reprezentacije Bilal Šuman.

Večeras oko 23 sata očekuje se dolazak u Tuzlu reprezentativaca Bjelorusije, koji su za sutra u 11 sati rezervirali termin za prvi trening.

Naši će igrači sutra trenirati dva puta, a u srijedu, na dan utakmice, imat će samo jedan, relaksirajući trening u jutarnjim satima.

U Sport klubu Mejdana, u utorak u 11 sati zakazana je konferencija za novinare u povodu kvalifikacione rukometne utakmice za EP 2020. godine, BiH - Bjelorusija.

Novinarima će se obratiti selektori BiH i Bjelorusije, Bilal Šuman, odnosno, Yuri Shevtsov, te neko od igrača, rečeno je Feni u RS TK koji je tehnički organizator susreta.

“U dvorani je postavljena specijalna podloga i sve druge priprema za utakmicu već su završene i, praktički, susret može početi”, rekao je Feni predsjednik RS TK Alija Hasić.

Ulaznica za utakmicu ima još vrlo malo, tako da se očekuje da će u dvorani Mejdan s ulaznicama biti oko 4.000 gledatelja.

Utakmica 5. kola kvalifikacija za EP 2020. godine (grupa 5) između BiH i Bjelorusije igra se u srijedu od 20 sati u velikoj dvorani Mejdan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije