Sretno, momci: Rukometni Zmajevi večeras u borbi za prvi plasman na EP

Fena
Sretno, momci: Rukometni Zmajevi večeras u borbi za prvi plasman na EP
Arhiv / Rukometna reprezentacija

Najbolji rukometaši Bosne i Hercegovine večeras će u meču protiv Bjelorusije pokušati upisati pobjedu koja bi bh. selekciji donijela prvi plasman na smotru najboljih rukometnih selekcija Evrope. 

Šuman: Uz pomoć publike u Mejdanu proslaviti direktan plasman na Evropsko prvenstvo

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman jučer je istaknuo da očekuje težak meč, jer Bjelorusija dolazi u jačem sastavu nego što je bila u Minsku.

"Znamo šta nam pobjeda donosi. Motivirani smo da, zajedno s publikom, ostvarimo i ovdje proslavimo plasman na Evropsko prvenstvo. Bjelorusija je fizički veoma jaka selekcija koja igra  brzo, imaju dobru tranziciju i jako su neugodni", rekao je Šuman. 

Šuman za večerašnji meč neće moći računati na Vranješa, Vegara, Nuića i Tarabochiu, a pozvani su Puljizević i Hadžiomerović. 

Utakmica 5. kola kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. godine između selekcija BiH i Bjelorusije će biti odigrana večeras u tuzlanskom "Mejdanu" s početkom u 20.00 sati. 

U drugom susretu naše grupe u gradu Vantaa igraju Finska – Češka (18.00 sati).

Na tabeli grupe 5 vode BiH i Češka sa po 6 bodova, Bjelorusija ima 4, dok je Finska bez bodova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije