Srbijanci tvrde: Nakon meča jedva smo taksijem izvukli živu glavu

Radiosarajevo.ba
Srbijanci tvrde: Nakon meča jedva smo taksijem izvukli živu glavu
Foto: EPA-EFE / Srbijanci tvrde: Nakon meča jedva smo taksijem izvukli živu glavu

Rukometna utakmica između reprezentacija Hrvatske i Srbije (24:21) prošla je bez većih incidenata na Europskom prvenstvu.

Osim verbalnih prepucavanja tokom utakmice, nijedan incident većih razmjera nije zabilježen, što je svakako za pohvalu.

Selektor Srbije oduševio: Hrvati, uzmite zlato! Ovi navijači to zaslužuju

Hrvatska je u Grazu slavila s 24:21 i ispratila Srbiju sa Europskog rukometnog prvenstva bez ijednog boda. Naše istočne komšije bile su blizu senzacije i pobjede, ali su Kauboji u finišu ubacili u petu brzinu i stigli do treće pobjede na Euro.

No, navijači Srbije tvrde da su u jednom trenutku napadnuti. Dvojica srbijanskih navijača tvrde da je došlo do fizičkog napada na njih ispred dvorane nakon što je meč završen.

“Grupa hrvatskih navijača zatrčala se prema nama dvojici, a mi smo utrčavanjem u taksi jedva izvukli živu glavu jer oni su bili brojni, a policija uopće nije reagovala. Taksisti smo rekli da nas vozi na drugi kraj grada iako smo smješteni odmah uz dvoranu, samo da odemo što dalje od Hrvata i opasnosti”, ispiričali su navijači Srbije, a prenosi Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije