Sjajna atmosfera u Tuzli: Stotine navijača bodre Zmajeve protiv Švicarske

Radiosarajevo.ba
Sjajna atmosfera u Tuzli: Stotine navijača bodre Zmajeve protiv Švicarske
Sjajna atmosfera već nekoliko sati vlada na ulicama Tuzle, uoči uzvratnog duela rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Švicarske, koji će odlučiti pobjednika kvalifikacione grupe 6.

Nakon sjajnog meča u srijedu, u St. Gallenu, tokom kojeg su rukometni Zmajevi slavili protiv Švicarske i osigurali sjajnu poziciju pred završni okršaj, interesovanje za večerašnju utakmicu u Tuzli poraslo je do neviđenih razmjera.

U roku od jednog dana rasprodate su sve karte za utakmicu, te su večeras stotine navijača stigle pred dvoranu Mejdan kako bi podržali izabranike Bilala Šumana.

Inače, ovaj duel je odlučujući i odredit će pobjednika kvalifikacione grupe 6, koji će proći u baraž za Svjetsko prvenstvo naredne godine. Izabranici Bilala Šumana imaju sjajnu startnu poziciju za večerašnji meč, nako pobjede u Švicarskoj, te bi im odgovarao i remi, odnosno podjela bodova, kojom bi osigurali pobjedu.

"Sutra nas očekuje jedna veoma teška utakmica. Osjetili smo protivnika u Švicarskoj, ali sigurno je da će oni pokušavati s nekim drugim formacijama kako bi dostigli rezultat, odnosno kako bi nas pobijedili u Mejdanu. Ja mislim da ovo što mi želimo i naš trud pokazuju sve uslove da uspješno završimo ove kvalifikacije. Ne bih da se vraćamo u neku lošu historiju, kako je to izgledalo prije. Od početka nam je fokus da se okrenemo ka sebi, a ne ka protivniku, kako bismo individualnim radom postigli duh kolektiva i spremili se za velike rezultate", rekao je uoči utakmice selektor našeg nacionalnog tima Bilal Šuman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije