Rukometni Zmajevi spremni za put: Dat ćemo sve od sebe da savladamo Švicarsku

Radiosarajevo.ba
Rukometni Zmajevi spremni za put: Dat ćemo sve od sebe da savladamo Švicarsku
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu će, protiv Švicarske, odigrati odlučujuću utakmicu u ovom ciklusu kvalifikacija, tokom koje će biti odlučeno o reprezentaciji koja će proći dalje u baraž.

Izabranici Bilala Šumana već sutra će otputovati put Švicarske, gdje će u srijedu zaigrati utakmicu, u St. Gallenu, a direktor rukometne reprezentacije BiH Gordan Muzurović istaknuo je kako je "misija Švicarska" trenutno najvažnija za sve.

"Operacija Švicarska ide onako kako smo zamislili, izuzev izostanka nekoliko igrača. Igrali smo u Beogradu prijateljske utakmice sa Saudijskom Arabijom, kako bismo se uigrali i probali neke stvari pred Švicarsku. Paralelno s tim traje i priča organiziranja u Tuzli. Nekako nalazimo načina da sprovodimo naše aktivnosti, selektor i igrači su u punom pogonu. Ovo okupljanje definitivno je obilježio strašan hendikep da ostanemo bez četiri igrača faktički iz prve postave. No, nadamo se da će sve to biti uredu i da će ostatak igrača pružiti 150 posto igre protiv ozbiljnog protivnika", kazao je Muzurović.

Selektor rukometnih Zmajeva Bilal Šuman istaknuo je kako će za dva dana biti poznat rasplet cijelog truda reprezentacije u ovom ciklusu kvalifikacija, te da se nada najboljem mogućem ishodu.

"Došlo je vrijeme da putujemo na utakmicu i za dva dana znat ćemo rasplet svega. Od 27. decembra zajedno smo radili, trenirali i naš cilj je naravno taj baraž, te bez ikakvih kalkulacija možemo reći da ova utakmica sa Švicarskom je definitivno odlučujuća. Idemo u Švicarsku da pobijedimo ukoliko želimo da razmišljamo o baražu. Situacija sa igračima je nažalost malo otežana, međutim kao i u svakom sportu koga nema bez njih moramo. Mislim da još uvijek imamo i taj kvalitet i želju i volju da napravimo jednu odličnu partiju. Želimo da pokažemo da možemo pobijediti tu Švicarsku. Nama je veoma stalo da dođe do tog baraža i to bi bio jedan ogroman uspjeh bez obzira na sve što je iza nas. Putujemo sa 17 igrača u Švicarsku, u ekipi nisu Muhamed Toromanović, Ivo Karačić, Nikola Prce i Senjamin Burić. Poslije naše utakmice protiv Estonije bilo je definitivno jasno da mi ulazimo u ova dva meča s prioritetom pobjede. Malo nam je otežano, ali imamo dvije utakmice da se izborimo", istaknuo je selektor Bilal Šuman.

S njim se složio i kapiten rukometne reprezentacije Mirsad Terzić, koji je povrijeđenim kolegama poželio brz oporavak, kazavši kako BiH ima velike šanse da stigne do pobjede u predstojećoj utakmici.

"Mogu samo reći da je veliki hendikep što četvorica igrača nećemo moći biti s nama i želim im brz oporavak. Mi ostali ćemo svi napraviti jedan korak više za svoje kolege koje nam nedostaju. Svjesni smo kakva nas utakmica očekuje u Švicarskoj, oni sada izgledaju kao vanzemaljci nakon pobjede protiv Estonije, ali ko gleda rukomet malo stručnije mora analizirati tu želju Estonaca u zadnjoj utakmici. Mislim da su oni tamo otišli malo više turističko i da su za njih kvalifikacije bile završene već nakon poraza u Estoniji. Mi nećemo svoju kožu prodati jeftino i da ćemo izgurati tih nekih 40-45 minuta u nekoj rezultatskoj neizvjesnosti, da bismo na kraju završili u našu korist", Mirsad Terzić, kapiten

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije