Rukometni Zmajevi izabrani za najbolji sportski kolektiv u BiH

Radiosarajevo.ba
Rukometni Zmajevi izabrani za najbolji sportski kolektiv u BiH
Prema ocjeni Pokreta za Europu i europske integracije, a uz prisustvo mnogih svjetskih ambasadora i visokog predstavnika u BiH, Rukomenta reprezentacija BiH izabrana je za najbolji sportski kolektiv naše države.

Tačnije, bh. rukometaši ocijenjeni su kao najbolji sportski kolektiv koji, zbog svoje multietničnosti i principa djelovanja s omladinskim selekcijama, na najbolji način promovira europske principe i vrijednosti.

Ovo izuzetno priznanje primio je direktor rukometnih reprezentacija Gordan Muzurović, koji je u svom govoru izjavio:

"Sportisti svake zemlje, a u ovom slučaju naši rukometaši, su po pravilu bolji dio svakog društva, ne samo po ostvarenim rezultatima nego i kao primjer pravih ljudskih vrijednosti koji kao takvi i kreiraju atmosferu jednog društva! Rukometna reprezentacija je klasičan primjer kako to treba da izgleda!"

On se zahvalio svima koji su prepoznali put reprezentacije BiH, te istaknuo kako, bez obzira na probleme, Rukometni savez s ponosom može reći kako je svih pet reprezentativnih selekcija u pogonu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije