Rukometaši Vogošće zaustavljeni u trećem kolu od Fyllingena

Radiosarajevo.ba
Rukometaši Vogošće zaustavljeni u trećem kolu od Fyllingena
Rukometaši Fyllingenbergena bili su uspješniji i u drugom duelu s Vogošćom te s dvije pobjede u trećem kolu Challenge cupa ostvarili plasman u daljnje takmičenje. Konačan rezultat u večerašnjem duelu glasio je 30:21 u korist Norvežana.

Za razliku od sinoćnje utakmice kada su gosti iznenadili domaće rukometaše, večeras su Skopljakovi rukometaši bolje otvorili utakmicu.

Igralo se "gol za gol" pa je u desetoj minuti rezultat glasio 4:4. Potom je uslijedio period igre u kojem su gosti bili bolji, a nakon 20. minute gosti su imali plus četiri, 11:7. Sreća je u ovom duelu potpuno okrenula leđa našem predstavniku, nekoliko lopti je završilo na stativi gola gostiju, ali je i norveški golman branio neke šuteve Vogošćana pa su gosti otišli na odmor sa šest pogodaka prednosti, 16:10.

Čini se da je i utakmica odigrana sinoć ostavila dosta traga na domaćim rukometašima, koji su se u prvom duelu prilično "potrošili".

Gosti su na otvorenju drugog dijela zaigrali još bolje i uspjeli u 39. minuti imati prednost od deset pogodaka, 23:13. Već tada je bilo jasno da rezultatskog preokreta neće biti u ovom duelu. U posljednjih deset minuta gosti ulaze s deset pogodaka prednosti (27:17) i bilo je iluzorno očekivati da će se stvari promijeniti nabolje za domaće rukometaše.

Konačan rezultat glasio je 30:21 za Norvežane. Treba istaknuti da su Vogošćani pokazali da mogu igrati rukomet na visokom niovu i svakako da je ovaj dvomeč s Norvežanima pokazao o kakvoj kvalitetnoj ekipi se radi. Sigurno je da Skopljak i njegovi saradnici imaju još mnogo posla, ali je jednako tako činjenica da ova ekipa ima još prostora za napredak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije