Imperativ pobjede: Rukometaši BiH večeras protiv Švicarske

Fena
Imperativ pobjede: Rukometaši BiH večeras protiv Švicarske
Rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine večeras u St. Gallenu igra protiv Švicarske meč grupe 6 kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Njemačkoj i Danskoj.

Najbolji rukometaši BiH u tom meču će nastupiti pod imperativom pobjede, s obzirom na to da imaju dva boda zaostatka za Švicarskom koji iz dva meča ima maksimalan učinak. Poraz u St. Gallenu za izabranike selektora Bilala Šumana značio bi gubitak svih šansi za plasman na SP, dok ih remi ostavlja u igri da u posljednjem meču u tuzlanskom Mejdanu pobjedom proslave prolaz u baraž. 

Selekciju BiH očekuje težak posao s obzirom na to da Šuman neće moći da računa na trojicu standardnih reprezentativaca Nikolu Prcea, Ivana Karačića i Senjamina Burića. No, u bh. selekciji vlada pozitivna atmosfera, a igrači poručuju da će dati "svaki atom snage za grb na našim srcima, i za momke koji nisu sa nama".

"Igramo za vas, Nikola, Ivane, Senjamine! Svi za jednog, jedan za sve", poručuju iz bh. tima. 

Selektor Šuman i dalje nema dilema i vjeruje u pobjedu.

"Mislim da imamo i dalje kvalitet, želju i volju da odigramo dobro. Želimo pokazati da možemo pobijediti Švicarsku. Stalo nam je da dođemo do baraža i to bi bio veliki uspjeh s obzirom na dešavanja u posljednje vrijeme", rekao je Šuman.

Utakmica između Švicarske i BiH igra se u dvorani Kreuzbleiche od 18.30 sati, a sudit će Finci Jan Erik Leandersson  i Mikael Lindroos.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije