RK Novi Pazar napustio ligu zbog transparenta sa Ratkom Mladićem i uvreda

3
AA
RK Novi Pazar napustio ligu zbog transparenta sa Ratkom Mladićem i uvreda
Foto: Facebook / Transparenti navijača Crvene Zvezde

Rukometni klub Novi Pazar istupio je iz Arkus lige Srbije radi vrijeđanja na nacionalnoj osnovi od strane navijača RK Crvena zvezda na utakmici igranoj 10. oktobra u Beogradu. Ovu odluku donio je Upravni odbor kluba iz Sandžaka, javljaju mediji u Srbiji.

”Nažalost, stavljamo tačku. Dugoročno, to je prava odluka. Da ne prepričavam sada šta se desilo. Pošto drugi ne žele da riješe problem, mi nećemo da Novi Pazar, Sandžak i Bošnjake dovodimo u neprijatnu situaciju. Želimo da se stvari viđene u Beogradu nikada više ne ponove. Mnogi će žaliti, u pitanju je historija duga 55 godina, ali ne želimo da izlažemo ljude ovakvoj atmosferi”, izjavio je Husein Memić, član Upravnog odbora Rukometnog kluba Novi Pazar i Arkus lige Srbije, kako piše na zvaničnoj Facebook stranici RK Novi Pazar.

Navijači Crvene zvezde na utakmici sa Pazarcima prošle nedjelje uvredljivo su skandirali i veličali presuđene ratne zločince te na tribini istakli skandalozan transparent na kojem je pisalo:

Objavljen snimak teške nesreće kod Srebrenika: Učestvovalo vozilo EUFOR-a

Objavljen snimak teške nesreće kod Srebrenika: Učestvovalo vozilo EUFOR-a

”Zemljom ovom ime tvoje večno će se oriti, protiv poturica roda svoga uvek ćemo se boriti."

"Transparent sa šajkačom Ratka Mladića je bio sve vreme 60 minuta na tribini gde su bile pristalice Crvene Zvezde, poruka na početku utakmica je jasno istaknuta sa uvredljivom sadržinom i to nije transparent već poruka koja je upućena "poturicama" i ona se sklonjena kada je postigla svoj cilj a ne kada je neko uklonio, jer niko ne drži transparent u vidu poruke 60 minuta u rukama", napisali su ranije iz RK Novi Pazar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije