Prije godinu preminuo Zlatko Saračević

Radiosarajevo.ba
Prije godinu preminuo Zlatko Saračević
Foto: EPA-EFE / Zlatko Saračević

Jedan od najboljih rukometaša Balkana, Banjalučanin Zlatko Saračević, preminuo je prije godinu u bolnici u Koprivnici nakon što nije uspio pokušaj oživljavanja.

Odmah nakon što je pokušao 21. februara 2021. dati izjavu za medije pozlilo mu je, nakon čega je nastala prava drama, a kola hitne pomoći prevezla su ga u koprivničku bolnicu.

Čestitam curama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti cure jer smo s jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige prvakinja i ti porazi su djelovali. Bio je to pravi derbi, Lokomotiva je prava ekipa u kojoj igra sedam osvajačica brončane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan super-kvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvaliteta koju još uvijek imamo”, rekao je Saračević.

Zukan Helez: Umjesto srbovanja i snova o otcjepljenu, okrenimo se euratlanskim integracijama

Zukan Helez: Umjesto srbovanja i snova o otcjepljenu, okrenimo se euratlanskim integracijama

Nekoliko minuta dakle, nakon ovih riječi, Saračeviću je pozlilo, a sumnjalo se na srčani udar.

Uskoro je, nažalost, stigla i tužna vijest.

Zlatko Saračević je rođen u Banjoj Luci. Bio je legendarni desni vanjski, a uspjeh po kojem ćemo ga vječno pamtiti bilo je osvajanje zlatne olimpijske medalje s hrvatskom rukometnom reprezentacijom na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine.

S Jugoslavijom je u Seoulu 1988. osvojio broncu te svjetsko zlato u Švicarskoj 1986. S Hrvatskom ima i svjetsko srebro s Islanda 1995. te broncu iz Portugala 1994.

Igrao je za Borac iz Banja Luke, Medveščak, Nimes, Bordeaux, Creteil, Istres, Zagreb, Veszprem i Zamet a trenirao je Zamet, Nyiregyhazu, Čelik, Zagreb, Dubrovnik i Podravku, u kojoj je bio treću sezonu.

Saračević je preminuo u 60. godini života.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije