Sahranjen legendardni Zlatko Saračević

0
Radiosarajevo.ba
Sahranjen legendardni Zlatko Saračević
Foto: Prtscr/Gol.hr / Sahrana Zlatka Saračevića

Jedan od najboljih rukometaša Balkana, Banjalučanin Zlatko Saračević, umro je u bolnici u Koprivnici nakon što mu je pozlilo poslije utakmice protiv Lokomotive.

Saračević je danas pokopan uz Zagrebu na Mirogoju, a ispratili su ga porodica, prijatelji i igračice Podravke koju je vodio s klupe u njegovoj zadnjoj utakmici, piše gol.hr

Podsjećamo, Zlatko Saračević je rođen u Banjoj Luci. Bio je legendarni desni vanjski, a uspjeh po kojem ćemo ga vječno pamtiti bilo je osvajanje zlatne olimpijske medalje s hrvatskom rukometnom reprezentacijom na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine.

S Jugoslavijom je u Seoulu 1988. osvojio broncu te svjetsko zlato u Švicarskoj 1986. S Hrvatskom ima i svjetsko srebro s Islanda 1995. te broncu iz Portugala 1994.

Igrao je za Borac iz Banja Luke, Medveščak, Nimes, Bordeaux, Creteil, Istres, Zagreb, Veszprem i Zamet a trenirao je Zamet, Nyiregyhazu, Čelik, Zagreb, Dubrovnik i Podravku, u kojoj je bio treću sezonu.

Saračević je preminuo u 60. godini života.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije