Presedan u rukometnoj Premijer ligi BiH: Zapisničar vremena dodao gol domaćoj ekipi

0
Radiosarajevo.ba
Presedan u rukometnoj Premijer ligi BiH: Zapisničar vremena dodao gol domaćoj ekipi
Foto: Facebook / RK Krivaja-RK Vogošća

U Zavidovićima je u nedjelju, 23. septembra, odigrana utakmica 2. kola Premijer lige BiH između domaće ekipe Krivaja i RK Vogošća, koja je završila u kontroverzi. Naime, dogodila se situacija koja bi mogla imati dalekosežne posljedice za bh. rukomet.

U 48. minuti, pri rezultatu 22:20 za domaćina, gosti su postigli gol za 22:21. Nakon toga, domaća ekipa je zatražila timeout. Međutim, semafor je ostao na 22:20, što je izazvalo proteste gostujuće ekipe, koji su, nažalost, ostali bezuspješni.

U nastavku utakmice, nakon insistiranja zapisničara, rezultat se promijenio na 23:21, iako je stvarni rezultat trebao biti 22:21. Utakmica je nastavljena s ovim neregularnim rezultatom, a gosti su se našli u teškoj situaciji.

Ubrzajmo trendove sporom modom: Zašto je upcycling fashion važna tema za budućnost?

Ubrzajmo trendove sporom modom: Zašto je upcycling fashion važna tema za budućnost?

Uvidom u radni zapisnik, kao i video snimak, utvrđeno je da je došlo do materijalne povrede pravila. Prema pravilniku Rukometnog saveza BiH, utakmica bi trebala biti ponovljena zbog ovakvog prekršaja.

Sigurno da je ovo presedan da zapisničar sa utakmice mijenja rezultat i samim tim sigurno promjeni cijeli tok utakmice jer je ekipa gostiju bila u velikom naletu i moguće je da bi do kraja utakmica otišla skroz u drugom smjeru.

� UŽIVO | Premijer liga BiH: RK Krivaja - RK Vogošća �

Posted by RK Krivaja Zavidovići on Sunday, September 22, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije