Poznato vrijeme i mjesto dženaze Adeli Merdžanić

0
Radiosarajevo.ba
Poznato vrijeme i mjesto dženaze Adeli Merdžanić
Facebook / Adela Merdžanić

Sport u Bosni i Hercegovini je sinoć ostao bez istinske legende i jedne od najboljih rukometašica - Adele Merdžanić.

Poznata bivša bh. golmanica izgubila je bitku za život nakon borbe sa teškom bolešću s kojom se borila posljednih 20 mjeseci.

Poslije neuspješnih terapija u BiH, brojne organizacije tokom decembra su organizirale humanitarnu pomoć za prikupljanje novca za njeno liječenje u Njemačkoj.

Dženaza i ukop Adele Mrdžanić obavit će se u utorak na Gradskom groblju Vlakovo u 12:15h sati, objavio je ŽRK Ilidža na svojoj Facebook stranici.

Od Adele su se sinoć oprostile i njene drugarice i prijatelji iz ŽRK Ilidža, čiji je bila član.

"Sa vellikom tugom i boli obavještavamo naše članove, navijače i prijatelje da je prestalo kucati srce naše lavice i legende Adele Merdžanić, koja je večeras preselila na bolji svijet, nakon borbe sa teškom bolesti", objavili su na svojoj Facebook stranici.

Adela se posljednji put na Facebooku oglasila 11. januara, kada je prijatelje na ovoj društvenoj mreži obavijestila da je zajedno sa mamom prebolovala koronu po povratku sa liječenja u Sarajevo, koja je dodatno ugrozila njeno zdravlje.

"Prijatelji moji, znani i ne znani.

Izvinite malo sam nestala posljednjih dana, al ne zamjerite... prilikom povratka u Sarajevo mama i ja smo prebolovale coronu, koja je mene potpuno iscrpila.

Od juce sam ponovo tu na terapijama i borbi protit bolova i ostaloga. Ja cu se boriti dalje svim snagama A vas cu zamoliti da imate strpljenja i razumjevanje ako ne odgovaram na poruke i pozive, treba mi sto vise mira i dobrog raspolozenje .....
Ostanite dobro a ja se javim cim prije", napisala je tada Adela Merdžanić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije