Mirsad Terzić produžio ugovor: Bh reprezentativac postaje zaštitni znak Veszprema

Anadolija
Mirsad Terzić produžio ugovor: Bh reprezentativac postaje zaštitni znak Veszprema
Twitter / Mirsad Terzić u dresu Veszprema
Mirsad Terzić, kapiten rukometne reprezentacije BiH, produžio je ugovor s mađarskim Veszpremom, jednim od najjačih evropskih klubova, za još godinu dana.

Tako će 35-godišnji Terzić u redovima mađarskog tima ostati do ljeta 2020. godine. Nakon potpisa novog ugovora s klubom u koji je stigao davne 2009. godine, Terzić je u intervjuu za internet stranicu Veszprema istakao da je ponosan što će i dalje ostati u višestrukom mađarskom šampionu.

"Nisam bio u ugodnoj situaciji, jer sam se zbog mijenjanja trenera morao ponovo dokazivati, što mi nikada nije predstavljalo problem. Za mene je uvijek dodatna motivacija da se dokažem. Na kraju, trener David Davis vidio šta mogu, a šta ne mogu i odlučio, zajedno s rukovodstvom kluba, da me treba. Veoma sam sretan, jer su moje ambicije i ciljevi uvijek bili identični klupskim. Ponosan sam što ću i dalje sarađivati s Veszpremom", istakao je Terzić.

Bh. rukometaš je tokom karijere osim za Veszprem igrao za sarajevske klubove Olimpik i Željezničar, potom za Izviđač iz Ljubuškog. Uslijedile su epizode u Zagrebu i Celju PL, da bi 2009. godine stigao u Mađarsku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije