Počinje selektiranje za U14 žensku rukometnu reprezentaciju BiH

Anadolija
Počinje selektiranje za U14 žensku rukometnu reprezentaciju BiH
Pixabay / Ilustracija
Ženski rukomet u Bosni i Hercegovini se pokreće sa mrtve tačke.

Nakon okupljanja ženske rukometne U18 reprezentacije BiH, bit će organizovano i prvo regionalno okupljanje za izbor kandidatkinja za spisak U14 reprezentacij.

Alma Čehajić Hadžović je selektorica U14 bh. tima, a zajedno sa stručnim štabom 19. januara od 12 do 16 sati u KSIRC Hadžići izvršit će odabir igračica za regiju centralne Bosne. Potom će u narednom periodu biti organizovana još tri okupljanja za regije Hercegovine, Krajine i sjeverne Bosne.

“Stava smo da je budućnost u omladinskom pogonu i da se jedino uz zajedničko zalaganje i rad svih nas, od institucija, saveza, klubova, medija, prijatelja i ljubitelja rukometa, sportskih radnika, igračica i njihovih roditelja može doći do rezultata. Kao klub smo na raspolaganju i spremni smo uraditi sve što je u našoj moći kako bi doprinijeli razvoju ženskog rukometa u BiH“, objavili su iz RK Hadžići Dido Group, koji će biti domaćin prvog okupljanja kandidatkinja za U14 selekciju.

Drugo regionalno okupljanje za regiju Hercegovine obaviće se u Mostaru 27. januara, treće za Krajinu 2. februara u Bosanskoj Dubici i treće za sjevernu Bosnu 9. februara u Tuzli.

Nakon što obavi sva regionalna okupljanja selektorica Čehajić Hadžović napraviće širi spisak ženske U14 reprezentacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije