Počelo Europsko prvenstvo: Island bolji od Švedske, pobjeda Bjelorusije

Radiosarajevo.ba
Počelo Europsko prvenstvo: Island bolji od Švedske, pobjeda Bjelorusije
Europsko prvenstvo u rukometu počelo je večeras utakmicama u grupama A i B koje se igraju u Splitu odnosno Poreču. Pobjede su upisale reprezentacije Islanda i Bjelorusije.

Island je slavio protiv Švedske rezultatom 26:24, najviše zahvaljujući odličnoj igri na otvaranju utakmice. Nakon nešto više od 20 minuta igre Island je imao plus devet (14:5), a na odmor je otišao sa sedam golova prednosti (15:8).

U drugom poluvremenu Šveđani su bili bolji protivnik, ali nisu uspjeli napraviti preokret pa je Island prvenstvo otvorio pobjedom.

Najefikasniji kod Islanda bio je Andres Olafur Gudmundsson sa sedam postignutih golova, dok je ko Šveđana šest postigao Jim Gottfridson.

U drugom susretu koji je počeo u 18 sati i 15 minuta snage su u Poreču odmjerili Bjelorusija i Austrija. Bjelorusija je imala prednost tokom čitave utakmice, a prvih 30 minuta Bjelorusi su riješili u svoju korist rezultatom 14:12. Na kraju je Bjelorusija upisala trijumf rezultatom 27:26.

Najefikasniji kod Bjelorusije bio je Uladzislau Kulesh sa sedam golova, dok je kod Austrije osam golova postigao Bilyk Mykola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije