Selektor nakon utakmice: Niko nam ništa nije poklonio!

2
Radiosarajevo.ba
Selektor nakon utakmice: Niko nam ništa nije poklonio!
Print Screen / Austrija BiH

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivica Obrvan oglasio se nakon plasmana na Evropsko prvenstvo.

Obrvan je čestitao igračima koji su poraženi u Austriji, ali idu na smotru najboljih kao jedna od četiri trećeplasirane selekcije, piše Reprezentacija.ba.

Prije svega, čestitam igračima plasman na Euro, koje je jednom bilo u opasnosti, prije utakmice u Austriji. Bilo je jako teško igrati u kalkulacijama koje se ne mogu izbjeći”, kaže Obrvan koji dodaje kako su se kalkulacije uvukle u podsvijest igrača:

“Bili smo 95 ili 97 posto plasirani i sa porazom kao jedan od najboljih trećeplasiranih. Htjeli ili ne, to se uvuklo podsvjesno igračima. To se energetski bili na nivou prošlih utakmica. Ova se, dobro, igrala u gostima protiv Austrije kojoj je samo pobjeda igrala, jer bi inače ispali”.

Austrija BiH - undefined

Print Screen: Austrija BiH

Selektor Zmajeva kaže da je nezadovoljan igrom u napadu i odbrani danas.

“Povuci, potegni, vratili smo se na poraz od četiri gola. Malo sam nezadovoljan, zbog koncentracije i ideja u napadu kojeg je manjkalo. A i u odbrani smo primili lake golove”.

Za kraj, Obrvan je dodao kako nam niko ništa nije poklonio, već da smo na Euro otišli dobrim igrama protiv Njemačke i Austrije.

“Zasluženo smo na Evropskom prvenstvu. Nije nam to poklonio splet rezultata, već su to bili rezultati koje smo sami ostvarili. Dva poraza od Njemačke sa minimalnom razlikom, pobjeda od Austrije sa šest razlike. Rame uz rame smo sa onima koji su se plasirali. Čestitke igračima, Rukometnom savezu BiH. Mi smo uspjeli u tome”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije