Rukometaši BiH danas igraju protiv Austrije: Hoće li se izboriti za EP 2022.?

0
Fena
Rukometaši BiH danas igraju protiv Austrije: Hoće li se izboriti za EP 2022.?

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom sa Austrijom danas u Grazu završava kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

Utakmica će odlučiti koja će od ove dvije reprezetacije osvojiti drugo mjesto u Drugoj kvalifkacionoj grupi, koje vodi direktan nastup na evropskoj smotri.

Selektor Ivica Obrvan kazao da bh. tim igra odlučujuću i vrlo tešku utakmicu protiv Austrije koja i sama traži šansu da se pobjedom plasira na Evropsko prvenstvo.

"Malo smo umorni od iscrpljujuće utakmice sa Njemačkom i puta za Austriju, ali dat ćemo sve od sebe da ostanemo neporaženi, eventualno da pobijedimo. Želimo da osiguramo poziciju broj dva, ali ako ne bude išlo po planu, ostaje opcija broj dva, odnosno plasman kao jedna od najbolje četiri trećeplasirane reprezentacije. Nadam se da ćemo uspjeti i da ćemo obradovati naše navijače u BiH", izjavio je Obrvan, piše Fena.

Bh. rukometaši u prvom susretu pobijedili su Austrijance sa 27:21, pa će im na nastup na EP odgovarati i neriješen rezultat kako bi izborili drugo mjesto u grupi.

Prvo mjesto u grupi ranije je izborila Njemačka sa maksimanlnim učinkom. Na EP će se plasirati dvije prvoplasirane ekipe iz svake od osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Utakmica Austrija - Bosna i Hercegovina igra se danas s početkom u 18.00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije