Objavljen skraćeni spisak bh. rukometašica za dvomeč protiv Grčke

0
Radiosarajevo.ba
Objavljen skraćeni spisak bh. rukometašica za dvomeč protiv Grčke
Foto: USKsport.ba / Rukometašice BiH

Selektor ženske seniorske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Adnan Bašić odredio je skraćeni spisak igračica na koje računa za dvomeč protiv Grčke u 3. i 4. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024.

Na spisku se nalaze: Anica Gudelj (Corona Brasov; Rumunija), Darjana Vukliš (Borac), Sara Majkić (Borac), Martina Pandža (Zrinjski), Ana Vrančić (PAOK; Grčka), Slađana Andrić (Borac), Damljana Bošnjak (La Rioja; Španija), Helena Ćurić (Borac), Desire Kolašinac (Kappel Windeck; Njemačka), Armina Isić (Dacia Mioveni; Rumunija), Sara Bašić Salkić (Krivaja), Edina Demić (Le Pouzin; Francuska), Azra Topčić (Krajina), Lana Lončar (Borac), Alena Latifović (Ilidža).

Prvi susret protiv Grčke igra se 28. februara u 19 sati u Cazinu, a susret 4. kola igra se 3. marta u 16 sati u Kozaniju, saopćeno je iz Rukometnog saveza BiH.

Delić: BiH prva zemlja u svijetu koja je u pravo uvela dijete rođeno iz zločina ratnog silovanja

Delić: BiH prva zemlja u svijetu koja je u pravo uvela dijete rođeno iz zločina ratnog silovanja

Nakon dva kola u grupi 1 bh. selekcija je bez bodova, te je u prva dva kola upisala isto toliko poraza. Rukometašice BiH su poražene od Rumunije u gostima (18:49) i Hrvatske na domaćem terenu (17:31). I Grčka je u prva dva kola upisala dva poraza, a prvo mjesto na tabeli dijele Rumunija i Hrvatska, koje imaju po dvije pobjede i po maksimalna četiri boda.

Na Europsko prvenstvo plasirat će se po dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe, te četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

#EHFEURO2024 #rsbih

Posted by Rukometni savez BiH on Thursday, February 22, 2024

Europsko prvenstvo će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije