Muzurović: Procedura u toku, nadam se da će priča biti završena ove sedmice

Fena
Muzurović: Procedura u toku, nadam se da će priča biti završena ove sedmice
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u tuzlanskom Mejdanu je u posljednjoj utakmici kvalifikacija savladala selekciju Švicarske i na taj način izborila baraž za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Njemačkoj i Danskoj.

Mrlju na pobjedu izabranika Bilala Šumana bacila je administrativna greška zbog koje su Švicarci najavili žalbu. Navodno, u zapisniku nije bilo Tomislava Nuića, a bio je na klupi i postigao jedan gol.

Sada se o tom pitanju treba očitovati Evropska rukometna federacija (EHF).

"Sve je na nivou spekulacija. Po mojim informacijama priča se kreće od ove sedmice do sutra. Mi smo malo 'pogurali' tu priču da dobijemo bilo kakav odgovor. Ali znajući kako oni funkcionišu i da je u toku Evropsko prvenstvo, sada gdje su tu fokusirani, mi sada čekamo da dobijemo neku informaciju. Ja se nadam da će to biti sve završeno u toku ove sedmice, delegat je taj koji dostavlja dokumentaciju i on ju je dostavio. Ušlo se u proceduru, mi nismo imali potrebu da dostavljamo nikakve dokumente, sada čekamo gospodu da vijećaju", kazao je direktor Rukometne reprezentacije BiH Gordan Muzurović za Fenu.

Na pitanje da li će u baražu BiH ponovo igrati u Tuzli, Muzurović je odgovorio da je neophodno da se prvo završi aktuelna priča.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije