Mrvaljević, pomoćni trener rukometaša Crne Gore: Ovi momci se stvarno bore!

AA
Mrvaljević, pomoćni trener rukometaša Crne Gore: Ovi momci se stvarno bore!
Foto: AA / Draško Mrvaljević

Rukometna reprezentacija Crne Gore u subotu je protiv Srbije ostvarila istorijsku prvu pobjedu na evropskim prvenstvima. Sada je pred “lavovima“ novi izazov u grupi “A“ Bjelorusija, a eventualna pobjeda odvela bi ih u drugi krug takmičenja u Beč.

Dan nakon velikog trijumfa Draško Mrvaljević, pomoćni trener u stručnom štabu “lavova“ za Anadolu Agency (AA) je kazao je da je najvažnije da je utakmica protiv Srbije, iako izuzetno borbena, na momente i gruba, protekla u fer nadmetanju dva tima, uprkos tenzijama koje su vladale izvan terena.

"Čestitao bih ekipi i stručnom štabu Srbije na korektnoj borbi svih 60 minuta. Poslije svih naboja koji su van sporta, mislim da su svi momci bili svi jedni prema drugima maksimalno korektni, što je jako važno i što su pokazali profesionalnost i ozbiljnost u tom djelu", istakao je Mrvaljević.

Kada je u pitanju sama igra Crnogoraca, kaže da su zadovoljni pobjedom, ali da su isto tako svjesni da je utakmica mogla da ode na stranu Srbijanaca, jer su odlučivale sitnice.

"Imamo mi tu energiju, koja je prepoznatljiva u našem timu. Igramo tu odbranu malo atipičnu za sve druge reprezentacije, tako da im je malo teže da se snađu. Imamo veliku energiju, želju, motiv. Ovi momci se stvarno bore, daju sve od sebe, žele rezultat, žele pobjedu. To je ono što nas vuče da idemo naprijed. Međutim, imamo dosta problema s povrijeđenim igračima, kao i sve reprezentacije. Vidi se da to nije onako tečno, kao što bi mi treneri i ljudi u stručnom štabu željeli da bude. Ima tu još stvari na kojima možemo da poradimo i još stvari koje možemo da unaprijedimo", priča Mrvaljević.

Prema njegovim riječima, veliki problem za crnogorsku reprezentaciju predstavlja izostanak povrijeđenog Miloša Vujovića, kao i povreda Miloša Božovića, koji je nakon što je propustio duel s Hrvatskom, zaigrao protiv Srbije i bio jedan od ključnih igrača. No, ono što raduje stručni štab je da je Božović izdržao sve napore i da će igrati i protiv Bjelorusije.

Za stručni štab predvođen selektorom Zoranom Roganovićem pred Bjelorusiju je najvažnije energetski oporaviti ekipu, kako bi bila fizički spremna za sve ono što ih čeka. No, Mrvaljević upozorava i na njihovu izuzetno čvrstu odbranu 6-0 u kojoj su visoki i korpulentni igrači te naglašava da su po karakteristikama veoma slični Srbiji.

"Protiv tih ekipa je jako teško igrati. Pogotovo nama, koji nismo fizički korpulentni u tolikoj mjeri, koliko i oni. Tako da će biti jedna, fizički prije svega, teška utakmica za naše momke. Poslije ove dvije utakmice jer smo probali da odigramo i takmičarsku utakmicu s Hrvatskom, išli smo na pobjedu. Tako da će biti teško da ih vratimo, pitanje je kolika će biti energija i koliko je još ostalo rezerve u tom dijelu. Međutim, taktički ta ekipa je uigrana jako dobro, oni dugo vremena već rade zajedno i pokazuju sve to u prethodnim prvenstvima", priča Mrvaljević za AA i dodaje da smatra da su Bjelorusi među deset reprezentacija na svijetu, te da u izrasli u kvalitetnu i stabilnu ekipu:

"Tako da će nam biti jako teško, prvo nadigrati tu njihovu zonu 6-0 i naravno u odbrani ćemo vidjeti kako da zaustavimo tu njihovu saradnju s pivotom, kako zaustaviti te njihove šutere. Biće izuzetno taktički za nas zahtjevna utakmica."

Susret trećeg kola grupe "A" između Crne Gore i Bjelorusije igraće se 13. januara u dvorani Stadthalle u Grazu s početkom u 18.15 sati. Crnogorcima za plasman u drugi krug igra samo pobjeda, dok bi Bjelorusima odgovarao i neriješen ishod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije