Može li Burić opet začarati gol: Prvak i osvajač Kupa u derbiju Bundeslige

Radiosarajevo.ba
Može li Burić opet začarati gol: Prvak i osvajač Kupa u derbiju Bundeslige
Foto: EPA-EFE / Benjamin Burić
U njemačkoj Bundesligi večeras je na rasporedu veliki derbi između Flensburga i Rhein-Necker Lowena.

I dok u njemačkoj Bundesligi Flensburg nakon 12 odigranih utakmica ima isto toliko bodova, situacija za aktuelnog prvaka Njemačke mnogo je teža u Ligi prvaka.

Flensburg je upisao pet poraza u osam odigranih utakmica u Ligi prvaka, a prethodnih desetak dana željet će što prije zaboraviti. Na domaćem terenu izgubili su 27:20, a na gostujućem 29:28 od najskuplje ekipe Evrope - Paris Saint-Germaina. Najsvjetlija tačka Flensburga u ovim susretima bio je fantastični golman naše reprezentacije Benjamin Burić.

Njihov današnji protivnik u njemačkoj Bundesligi je ekipe Rhein-Neckar Lowen. Duel je to aktulenog osvajača Bundeslige (Flensburg) i aktuelnog osvajača Kupa Njemačke.

Da li će Burić i večeras "začarati" svoj gol ili će Flensburg doživjeti prvi poraz u sezoni saznat ćemo u 18 sati i 30 minuta kada počinje ova utakmica.

U kaldionici Mozzart kvota na pobjedu Flensburga u ovom derbiju je 1.85, dok je kvota na trijumf Rhein-Necker Lowena 2.30. Remi u ovom susretu "plaća" se kvotom 2.30.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije