Luka Perić o pripremama za EP: 'Da budemo zdravi i da se uigramo'

0
Radiosarajevo.ba
Luka Perić o pripremama za EP: 'Da budemo zdravi i da se uigramo'
Foto: Screenshot / Luka Perić

Bh. reprezentativac Luka Perić govorio je o okupljanju Zmajeva koji se pripremaju za nastup na Europskom prvenstvu 2024. godine.

Naš tim okupio se u ponedjeljak na Ilidži, gdje će se pripremati do 3. januara, kada putuje na pripremni turnir u Švicarsku.

"Okupili smo se, odradili smo već dva treninga a danas u popodnednevnim satima čekamo još par reprezentativaca, koji dolaze nakon praznika. Vlada veoma dobra atmosfera, ekipa je željna i spremna da radi. Imamo par sitnih povreda, a nastup u Švicarskoj gledamo da vidimo kao najbolju moguću pripremu za Europsko prvenstvo jer znamo kakvi nas protivnici tamo čekaju. Dat ćemo sve od sebe da se dobro pripremimo za švicarski turnir, a potom i za EURO 2024 u Njemačkoj. Nadam se da ćemo svi biti zdravi i spremni, da ćemo se dobro uigrati i da ćemo biti u mogućnosti da damo svoj maksimum", rekao je Perić, inače rukometaš Celja.

Potresne vijesti: Adis Ahmetović otkrio da ima karcinom

Potresne vijesti: Adis Ahmetović otkrio da ima karcinom

Podsjetimo, "Zmajevi" će učestovati na jubilarnom 50. po redu turniru Yellow Cupu u Švicarskoj, koji će biti odigran od 4. do 6. januara 2024. godine. Na turniru će pored bh. tima nastupati i selekcije Rumunije, Argentine i domaćina Švicarske.

Europsko rukometno prvenstvo igra se od 10. do 28. januara, a "Zmajevi" su smješteni u grupu sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom.

Izabranici Irfana Smajlagića prvu utakmicu igraju 11. januara protiv Švedske, nakon čega slijedi susret s Nizozemskom, dva dana kasnije, a posljednja utakmica grupe faze zakazana je za 15. januar protiv Gruzije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije