Konjuh u neizvjesnom meču savladao Bosnu na Mojmilu

Radiosarajevo.ba
Konjuh u neizvjesnom meču savladao Bosnu na Mojmilu
Rukometaši Konjuha savladali su ekipu sarajevske Bosne na Mojmilu rezultatom 27:25 (11:10).

Trener gostiju Milosavljević i njegovi momci tako su 'pokvarili' debi trenera Kukavice na klupi Studenata. Viđen je dobar rukomet, možda ne toliko lijep za oko, ali svakako vrlo kvalitetan sa dosta čvrstine i sa jedne i druge strane, piše Sport1.

Dosta izjednačena utakmica viđena je u prvom dijelu. Obje ekipe su igrale dosta tvrdo u odbrani, što je donijelo susret sa malo pogodaka u konačnici. Ekipe nisu uspijevale da naprave veću rezultatsku prednost, a ono što su uspijevali da stvore je maksimalno jedan pogodak prednosti. Upravo sa jednim golom prednosti gosti su otišli na pauzu. Na semaforu je stajalo 11:10 u korist Konjuha.

Drugi dio je nastavljen u istom tonu. Čvrsto, muški na obje strane, sa malo pogodaka. Rezultat u 40. minuti glasio je 17:16 za rukometaše Bosne. Gosti u 52. minuti dolaze do preokreta i prednosti od dva pogotka 23:21. Nije se Bosna predavala, pokušavala je na sve načine do novog pozitivnog rezultata, ali izuzetno kvalitetna ekipa kao što je Konjuh uspjela je utakmicu privesti kraju i slaviti pobjedu rezultatom 27:25.

Najefikasniji u redovima Bosne bio je Tarik Alibegović sa sedam postignutih golova, dok su u ekipi Konjuha najistaknutiji bili Mirko Marčeta i Elvus Brkić sa po četiri postignuta gola

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije