Kielce potvrdio dolazak Čordalije, legendarni Dujšebaev ga nazvao "investicijom za budućnost"

1
Radiosarajevo.ba
Kielce potvrdio dolazak Čordalije, legendarni Dujšebaev ga nazvao "investicijom za budućnost"
Foto: Facebook / Čordalija potpisao do 2027. godine

Poljski rukometni velikan Industria Kielce službeno je potvrdio da je potpisao ugovor do 2027. godine s bh. rukometnim golmanom Bekirom Čordalijom, kojeg stručnjaci smatraju jednim od najperspektivnijih golmana mlade generacije u Europi.

Kielce na zvaničnoj stranici ističe kako se ovaj 20-godišnjak smatra jednim od najtalentovanijih igrača na svojoj poziciji.

Navode kako je do sada igrao u domaćem prvenstvu u RK Vogošća. Dalje podsjećaju da je međunarodnom nivou već pokazao svoje sposobnosti, nastupajući prošle sezone sa svojim klubom u EHF kupu, ali i debitujući za nacionalni tim. Jedan od uspješnih nastupa bio je remi 26:26 protiv Portugala u maju ove godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, gdje je ostvario šest uspješnih intervencija i stopostotnu efikasnost.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

"Radi se o mladom i talentovanom golmanu. Uskoro će napuniti tek 21 godinu, a već igra za nacionalni tim svoje zemlje. Smatramo da je ovo investicija u budućnost, jer vjerujemo da može postati jedan od najboljih golmana na svijetu", izjavio je trener Kielcea Talant Dujšebaev.

Slično o igraču govori i njegov dosadašnji trener u bh. klubu Enid Tahirović.

🟨 𝗕𝗘𝗞𝗜𝗥 𝗖𝗢𝗥𝗗𝗔𝗟𝗜𝗝𝗔 𝟮𝟬𝟮𝟳 🟦 ✍️ https://tiny.pl/d4dxh 🗣️ „Jestem zaszczycony, że trafiam do tak wielkiego klubu jak...

Posted by Industria Kielce on Wednesday, July 17, 2024

"Bekir je trenutno jedan od najvećih talenata na svojoj poziciji u Europi. Dvije godine je bio prvi golman našeg kluba i već je zaigrao za prvi tim Bosne i Hercegovine. To je veliki uspjeh, posebno ako uzmemo u obzir da je riječ o 20-godišnjaku", istakao je Tahirović.

Bekir Čordalija može se pohvaliti izvanrednim fizičkim predispozicijama - visok je 205 cm i ima raspon ruku od 218 cm.

"Imam također vrlo dobar refleks. Ali postoje i mnoge stvari na kojima moram raditi, usavršavati ih i razvijati", naglasio je Čordalija.

"Velika mi je čast što dolazim u tako veliki klub kao što je Kielce, zahvalan sam na pozivu u tako sjajnu ekipu. Od sada ću svakog dana davati 200 posto na treninzima i utakmicama kako bih ispunio postavljena očekivanja. Također, jako mi se svidjelo Kielce kao grad, navijači i atmosfera u klubu. Jedva čekam novu sezonu", izjavio je Čordalija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije