Kapiten rukometnih Zmajeva dobio novi ugovor u 41. godini

0
Anadolija
Kapiten rukometnih Zmajeva dobio novi ugovor u 41. godini
Foto: ORLEN Wisla Plock / Mirsad Terzić (desno)

Rukometni klub Wisla Plock objavio je da je za još godinu dana produžio ugovor s Mirsadom Terzićem (40), kapitenom reprezentacije Bosne i Hercegovina koja se priprema za nastup na Europskom prvenstvu 2024. godine u Njemačkoj.

Bosanskohercegovački lijevi bek stigao je u poljskog vicešampiona 2020. godine iz mađarskog Veszprema.

"Od samog početka Mirsad je uglavnom igrao u odbrani, gdje je njegovo ogromno iskustvo omogućilo da odbrambeni zid Wisle očvrsne", naveli su na zvaničnoj internet stranici Wisle.

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Istaknuto je da je za poljski klub, koji ove sezone igra i Ligu šampiona, jako važno što će jedan od najvažnijih odbrambenih igrača ostati i u sezoni 2024/25.

"Izuzetno sam ponosan što ću sljedeće sezone igrati i za Wislu Plock. Mislim da kao tim zajedno radimo sjajan posao, koji će nam se nesumnjivo isplatiti u budućnosti. Naprijed Wisla", kazao je Terzić za klupski portal.

Adam Wisniewski, sportski direktor Wisle Plock nije krio zadovoljstvo zbog uspješno okončanog posla u vezi s Terzićevim ostankom.

"Drago mi je što će igrač sa takvim iskustvom kao što je Mirsad Terzić biti dio Wisle Plock i sljedeće godine. Uprkos godinama, 'Terza' se odlično kreće u defanzivnim formacijama našeg tima, što je i dokazao u više navrata. Štaviše, Mirsad se prema mlađim igračima u našim redovima odnosi očinski, uvijek ih podržava i daje im vrijedne savjete", rekao je Wisniewski.

Terzić je karijeru počeo u sarajevskom Olimpiku, da bi je nastavio u Željezničaru. Potom su uslijedile epizode u Izviđaču, Zagrebu i Celju iz kojeg je prešao u slavni Veszprem, čiji je dres nosio čak 11 godina.

Za reprezentaciju BiH je debitovao davne 2001. godine i od tada u najdražem dresu odigrao više od 170 utakmica.

U Wisli Plock će mu se od naredne sezone pridružiti kolega iz reprezentacije Marko Panić, koji napušta Montpellier.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije