Kantonalni derbi u Mejdanu: Sloboda dočekuje Gračanicu

0
Radiosarajevo.ba
Kantonalni derbi u Mejdanu: Sloboda dočekuje Gračanicu
Foto: RK Sloboda / Borba za put u Europu

Rukometni klub Sloboda danas je na konferenciji za medije najavio utakmicu 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv rukometnog kluba Gračanica. Utakmica je zakazana u nedjelju, 18. aprila s početkom u 16:30 sati u Maloj dvorani SKPC Mejdan, bez prisustva publike.

Na konferenciji su se obratili trener Davor Kadić te igrači Slobode Dražen Stojanović i Damir Halilković.

„U nedjelju nas očekuje utakmica između dvije ekipe koje se nalaze u gornjem dijelu tabele. Nakon dugo vremena važnost ove utakmice je velika za obje ekipe. Derbi u pravom smislu te riječi. Pobjednik će se svakako približiti mjestu na tabeli koje vodi u neko od europskih takmičenja naredne sezone. Mislim da se ekipe dovoljno dobro poznaju i da smo svi svjesni važnosti ove utakmice“, rekao je Kadić.

Osvrnuo se i na atmosferu i zdravstveni bilten igrača.

''U ekipi vlada prava sportska atmosfera. Imamo određenih problema s povredama igrača, ali bez obzira u kojem sastavu istrčimo na parket uradit ćemo sve da bodovi ostanu u Tuzli, a sve kako bi se približili našem zacrtanom cilju'', zaključio je Kadić.

Stojanović je kazao da je ovo utakmica koja bi mogla da odluči putnika u Europu.

''Utakmica sa Gračanicom je možda i utakmica sezone. Utakmica koja bi mogla da odluči i putnika u Europu, a koju obje ekipe žele da izbore. Gračanica je veoma dobar protivnik koji ima odličnu i dobro posloženu ekipu sa velikom disciplinom u odbrani i napadu. Mi ovu utakmicu dočekujemo u dobrom raspoloženju i svjesni smo značenja iste. Iako s povredama koje se vuku kroz cijelu sezonu, izaći ćemo na teren i boriti se za svaku loptu. Sve u svemu, bit će to prava muška utakmica“, kazao je Stojanović.

Pivot Slobode Damir Halilković predviđa tešku utakmicu.

''Očekujemo tešku, tvrdu i neizvjesnu utakmicu do posljednjeg sudijskog zvižduka. Ekipu Gračanice dosta dobro poznajem i mogu reći da imaju odlične pojedince. Ovaj derbi je veoma važan za obje ekipe'', kazao je Halilković.

Halilković je dodao da je ekipa Slobode spremna i raspoložena za nova dva boda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije