Irfan Smajlagić uoči utakmica protiv Slovenije i Crne Gore: "Ne bojimo se nikoga"

0
Fena
Irfan Smajlagić uoči utakmica protiv Slovenije i Crne Gore: "Ne bojimo se nikoga"
Foto: Fena / Sa današnje press-konferencije

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine susretima protiv selekcija Slovenije i Crne Gore, 13. i 16. oktobra, otvara novi ciklus kavalifikacija za nastup na Europskom prvenstvu 2024. godine.

Pod rukovodstvom novog selektora Irfana Smajlagića najbolji bh. rukometaši, nakon nedjeljnog okupljanja, pripremaju se na Ilidži.

Selektor Smajlagić na pres-konferenciji naglasio je da od igrača očekuje odgovornost.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Čast i obaveza

"Nastup za selekciju države je velika čast i obaveza. Očekujem od igrača da svojim pristupom ispune postavljene kriterije. To je jedini ispravni put. Pozvani igrači trebaju imati pozitivno razmišljanje i biti svjesni odgovornosti u prezentaciji države. Bit cijele priče je da svako od njih da svoj maksimum. Rezultat možemo očekivati na osnovu rada, istrajnosti i poštivanja kriterija," kazao je Smajlagić.

Novi selektor rukometne reprezentacije BiH objavio spisak igrača i priredio veliko iznenađenje

Novi selektor rukometne reprezentacije BiH objavio spisak igrača i priredio veliko iznenađenje

O predstojećim susretima protiv Slovenije i Crne Gore selektor je kazao da “treba biti realan", jer je u posljednje dvije godine bilo dosta promjena u igračkom kadru.

"Nema više igrača koji su igrali značajnu ulogu. Na velikim takmičenjima se dosta toga treba posložiti i to se na kraju mjeri gdje si u odnosu na evropske ekipe. Posljednja dva prvenstva smo bili zadnji i predzadnji. Moja vizija je da ovisimo o sebi, kad odemo na veliko takmičenje da ne budemo topovska hrana," kazao je Smailagić.

Navodi da će bh. tim tražiti svoju šansu u svakoj utakmici.

"Ne bojimo se nikoga, ne bježimo od odgovornosti, ali moramo biti realni," kazao je Smailagić.

Izostanak igrača

Kada je u pitanju izostanak pojedinih standardnih igača u reprezentaciji za predstojeće susrete Smajlagić je pojasnio da je sa svima komunicirao, te da su razlozi što se nisu našli na užem spisku “povrede i porodični problemi”.

"Ne treba da se vraćamo na imena. Tu su igrači koji su zdravi i spremni u ovom trenutku. Ovim igračima dajem povjerenje. Svaki igrač zaslužuje da mu se da prilika. Napravio sam uži spisak igrača koji su trenutno u dobroj formi i fizički i mentalno zdravi. Igrači koji dolaze moraju biti potpuno spremni, tu ne smije biti improvizacije. Uvijek će biti povreda, problema, to je tako u sportu. Svako okupljanje je selekcija igrača, to moramo bit svjesni i gledati ko u datom trenutku može pomoći reprezentaciji," kazao je Smajlagić.

Kapiten reprezentacije Mirsad Terzić kazao je da su na pripremama "neki novi igrači i da se osjeća nova energija”.

"Pažnju i podršku uvijek treba dati igračima koji su tu. Pravimo dobru ekipu, pozitivna je atmosferu na treninzima. Rezulatat dolazi nakon što se slože mnogi segmeti, Za sada, nakon par treninga, uvijek ima nekih manjih problema, koje imaju i organizovaniji savezi i bolje ekipe, to je normalno u sportu," kazao je Terzić.

Rukometaši BiH kvalifikacije otvaraju u četvrtak, 13. oktobra gostovanjem protiv selekcije Slovenije, a tri dana kasnije u Sarajevu u dvorani "Mirza Delibašić" dočekuju Crnu Goru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije