Irfan Smajlagić novi trener Bosna SO

Radiosarajevo.ba
Irfan Smajlagić novi trener Bosna SO

Rukometni klub Bosna Sunce Osiguranje i zvanično je potvrdio da je novi šef stručnog štaba Studenatae Irfan Smajlagić. Proslavljeni igrač i trener.

Ugovor sa Sarajlijama Smajlagić je potpisao na tri godine, a osim rada sa prvom ekipom podrazumijeva i koordinaciju djelovanja kompletne rukometne škole i svih starosnih kategorija Bosne SO.

Irfan Smajlagić (rođen 16. oktobra 1961. u Banja Luci) je sa rukometnom reprezentacijom Hrvatske, kao najbolje desno krilo Svijeta, osvojio zlatnu olimpijsku medalju u Atlanti 1996, dok od olimpijskih medalja ima još i bronzu iz Seula 1988. koju je osvojio sa reprezentacijom bivše Jugoslavije.

Kao trener je radio u stručnom štabu hrvatske reprezentacije, gdje je bio jedan od najzaslužnijih stručnjaka koji su u rukometnu orbitu izbacili "zlatnu generaciju" predvođenu Ivanom Balićem. Na posljednjem SP 2009. koje se održalo u Hrvatskoj, kao selektor je predvodio reprezentaciju Egipta.

rkbosnasarajevo.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije