Prevencija / I rukometne utakmice narednih 21 dan igrat će se bez gledalaca

11. 03. 2020. u 23:08:00 Fena

Shares: 3

Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine (UO RSBiH) donio je Odluku o mjerama zaštite na sportskim manifestacijama, a povodom aktuelne epidemiološke situacije u BiH.

U skladu s tom odlukom, a radi zaštite i prevencije širenja koronavirusa sve rukometne utakmice na teritoriji BiH narednih 21 dan igrat će se bez prisustva gledalaca.

Istovremeno, uvedena je zabrana igranja i treniranja za svu djecu do 15 godina starosti.

Utvrđena je i privremena izmjena Kalendara takmičenja, pomjeranje kola utakmica sa srijede na subotu, iz razloga manje izloženosti igrača i njihove zaštite.

Spomenutom odlukom je aktivirana Komisija za medicinsku zaštitu, uz angažman člana Upravnog odbora dr. Aleksandra Miljuša sa zadatkom praćenja zdravstvene situacije u BiH i okruženju, uz obavezno informisanje Upravnog odbora RSBiH sa prijedlozima eventualne potrebe za uvođenjem novih mjera.

Naloženo je i praćenje situacije u koordinaciji sa EHF-om i IHF-om, te analiza predviđenih aktivnosti svih reprezentativnih selekcija 'u pogonu', kao i usaglašavanje eventualnih odluka s predstavnicima Medicinske komisije Rukometnog saveza BiH, saopćeno je iz ovog saveza.

NEMA KOMENTARA