Drama završena remijem: Hrvatska bila na pragu još jedne senzacije

Radiosarajevo.ba
Drama završena remijem: Hrvatska bila na pragu još jedne senzacije
Foto: EPA - EFE/ Radiosarajevo.ba / Hrvatska - Španija

Dvije utakmice petog kola druge grupne faze Evropskog prvenstva odigrane su danas i poznat nam je raspored putnika u polufinala iz grupe 1. U drugoj grupi prolaz dalje je dočekala Slovenija, iako nije igrala svoj meč.

Španija je remizirala protiv Hrvatske rezultatom 22:22 i tako osigurala prvo mjesto grupe 1 na osnovu bolje gol razlike, dok će sa pozicije broj dva u polufinale selekcija Hrvatske.

Derbi kompletne grupe ponudio je odličan rukomet, a posebno neizvjesno bilo je u prvom poluvremenu. Hrvatska je tokom cijelog prvog dijela imala blagu prednost, no Španci se vraćaju i na odmor odlaze s prednošću od jednog poena.

Veliku prednost Španci prave na otvaranju drugog dijela kada su serijom došli do plus šest (20:14). No, Hrvati se vraćaju pa smo dobili završnicu epskih razmjera. Ipak, Domagoj Duvnjak je promašio šut za prvo mjesto u grupi 20 sekundi prije kraja, pa je Španija završila na vrhu.

U drugom meču Portugal je u grupi 2 slavio protiv Mađarske rezultatom 34:26 i tako ovjerio put Slovenije u polufinale.

Posljednje kolo donijet će nam i konačni raspored u grupi 2, odnosno ko će s koje pozicije ići u polufinale i tako otkriti rivale Španije i Hrvatske.

         

Standings provided by Sofascore LiveScore

          

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije