Hrvatska se porazom od Njemačke 22:21 oprostila od polufinala SP-a

Radiosarajevo.ba
Hrvatska se porazom od Njemačke 22:21 oprostila od polufinala SP-a
Foto: EPA / Hrvatska se porazom od Njemačke 22:21 večeras oprostila od polufinala SP-a

Hrvatska se porazom od Njemačke 22:21 večeras oprostila od polufinala SP-a. U srijedu će protiv Francuske igrati za što bolju poziciju i kvalifikacije za Igre u Tokiju 2020.

Od prve minute Hrvatska je igrala angažirano, agresivno, s puno voljnog momenta. Tokom prvog poluvremena niti jedna ekipa nije uspjela ostvariti više od dva gola prednosti, a takav trend nastavio se i u prvih 10-ak minuta nastavka.

No, zbog neučinkovite i bezidejne igre Hrvatske u napadu Njemačka je u 45. minuti stigla do najveće prednosti od 18:15.

Dvije minute prije kraja njemački golman Wolff obranio je udarac Duvnjaka i bacio loptu u protunapad koji je Pekeler iskoristio za vodstvo Njemačke 21:20, a nakon prekršaja Karačića u napadu Gensheimer je 40 sekundi prije isteka vremena s krila pogodio za 22:20 i zatvorio Hrvatskoj mogućnost prolaska.

Igor Karačić i Manuel Štrlek postigli su po četiri gola za Hrvatsku, dok je Fabian Wiede sa šest pogodaka predvodio Njemačku.

Kolo prije kraja natjecanja u grupi I Njemačka i Francuska su sa po sedam bodova osigurale prolazak u polufinale, dok je Hrvatska ostala na diobi trećeg mjesta sa Španijom sa po četiri boda. Brazil je peti s dva, a Island šesti bez bodova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije