Hrvatska će biti domaćin Svjetskog prvenstva u rukometu

Radiosarajevo.ba
Hrvatska će biti domaćin Svjetskog prvenstva u rukometu
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Luka Cindrić

Hrvatska je dobila domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2025. godine zajedno s Norveškom i Danskom, prenose hrvatski mediji.

Hrvatska, Danska i Norveška zajednički će organizirati Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. godine, odlučio je IHF u petak u Kairu.

Četiri od osam skupina prvog kruga, dvije od četiri skupine drugog kruga, President kup, dva četvrtfinala i jedno polufinale igrat će se u Hrvatskoj.

Hrvatska će tako peti put ugostiti veliko rukometno natjecanje, ali prvi put ne samostalno. Godine 2000. igrao se Euro za rukometaše, 2003. Svjetsko prvenstvo za rukometašice, 2009. Mundijal za rukometaše, a 2018. muški Euro.

Bilo je jasno da će Hrvatska biti sudomaćin SP-a ili 2025. ili 2027., u koji je išla s Dancima i Norvežanima, jer su nam protivnici za 2025. bili Mađarska i Švicarska, a za 2027. Mađarska i Njemačka, koji su i dobili organizaciju tog prvenstva.

Utakmice će se igrati u Zagrebu, Splitu, Poreču, Varaždinu, u dvoranama koje su već ugostile SP 2009., ali i u Varaždinu izgradi li se nova dvorana od 5000 mjesta na vrijeme. Danski domaćini bit će Kopenhagen i Herning, a norveški Trondheim, Stavanger, Drammen i Oslo, koji će biti domaćin finalnog vikenda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije