Pobijedili rezultatom 24:21: Hrvatska bolja od Srbije

Anadolija
Pobijedili rezultatom 24:21: Hrvatska bolja od Srbije
Foto: Anadolija / Sa utakmice

Rukometne reprezentacije Hrvatske i Srbije u posljednjem susretu grupe “A“ Evropskog prvenstva u Grazu prikazale su mušku utakmicu za rukometne sladokusce punu naboja i dobrih poteza, prije svih golmana na obje strane.

Iako se radilo o susretu bez rezultatskog značaja oba tima pokazala su ogromnu želju za trijumfom, a nakon 60 minuta u “paklenoj“ atmosferi, koju su stvorili hrvatski navijači, slavila je Hrvatska rezultatom 24:21, i tako još jednom opravdala ulogu favorita u grupi. 

Nakon početnog rezultatskog egala do prvog ozbiljnijeg vodstva od tri gola razlike (5:2) Hrvati su došli u 11. minuti pogotkom Domagoja Duvnjaka. Ipak, izuzetno motivisana Srbija uzvraća sjajnom igrom i u 18. minuti dolazi do izjednačenja 6:6, a pet minuta kasnije i do prvog vodstva na utakmici (9:8). Izabranici Nenada Peruničića nisu se na tome zaustavili, pa u 25. minuti imaju plus dva (10:8). Kakve su se igrale odbrane najbolje ilustruje krajnji rezultat prvog dijela, koji je bio isti kao i u 25. minuti – 10:8.

I drugo poluvrijeme otvoreno je podjednako žustro s obje strane, a nešto bolja bila je Hrvatska, koja je u 36. minuti izjednačila na 12:12. Nošeni sjajnim navijanjem sa tribina “kauboji“ prave potpuni preokret i u 46. minuti imaju plus tri (17:14). Iako su “orlovi“ činili sve da zaustave nalet rivala u tome nisu uspijevali, pa je u 51. minuti na semaforu 21:15 za Hrvatsku.

Tada je bilo jasno da će Hrvati upisati još jedan trijumf, ali su Srbi učinili sve da se časno oproste od Evropskog prvenstva, pa su uspjeli zaostatak u jednom trenutku smanjiti na svega dva gola, ali više od toga nisu mogli. Na kraju zasluženih 24:21 za Hrvatsku, koja u drugi krug ide zajedno sa Bjelorusijom i prenosi dva boda.

Poredak grupe “A“: Hrvatska 6 bodova, Bjelorusija 4, Crna Gora 2, Srbija 0.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije