Herojski oproštaj od Eura: Zmajevi večeras očekuju senzaciju protiv Francuske

Radiosarajevo.ba
Herojski oproštaj od Eura: Zmajevi večeras očekuju senzaciju protiv Francuske
Arhiv / Zmajevi saznali protivnike u borbi za Euro 2022

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će odigrati svoju posljednju utakmicu u okviru grupne faze Evropskog prvenstva i ujedno posljednju utakmicu na svom prvom nastupu na Euru.

Naša reprezentacija izgubila je dvije utakmice, prvu od Norveške (32:26), te od Portugala u drugom kolu (27:24).

Ipak, u obje utakmice, Zmajevi su pokazali hrabrost i borbenost na terenu iako rezultat nije bio u našu korist.

Koliko smo težak zadatak imali pred sobom pokazuje i činjenica da naši večerašnji rivali Francuzi pakuju kofere i idu kući.

Sudija rođen u Bosni i Hercegovini dijeli pravdu Zmajevima u meču s Francuskom

Njihovi mediji već su pisali kako je poraz trikolora sramota za naciju, ali na drugoj strani je selekcija Bosne i Hercegovine koja je ponosno predstavljala svoju zemlju.

Istina, iako samo za prestiž, dvije selekcije igrat će i za raspored utakmica baraža. Pobjednik iz večerašnjeg duela igrao bi utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo u junu, a ne u aprilu.

Večerašnja utakmica mogla bi biti posljednja i za nekoliko igrača u dresu trikolora. Luc Abalo, Michael Gigou i Cedric Sorhaindo već su najavili svoj oproštaj od najdražeg dresa, a večerašnja utakmica mogla bi im biti posljednja.

Na našoj strani, nakon nekoliko godina igranja u nacionalnom dresu, od reprezentacije će se oprostiti legendarni Muhamed Toromanović.

Utakmica sa Francuskom počinje u 18.15 sati.

         

Rezultati by SofaScore

          

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije