... / Željko Komšić primio u posjetu zlatnu olimpijku Ednu Šunjić

03. 03. 2021. u 12:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 128

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas u posjetu Ednu Šunjić, dvostruku zlatnu olimpijku sa Zimskih olimpijskih igara 2017. godine u Austriji.

Izborom u Vijeće sportista Evropske specijalne olimpijade Šunjić je dobila veliko priznanje za svoje dosadašnje uspjehe.

„Edna Šunjić je jedna od naših najuspješnijih sportistkinja, i dokaz da se sve prepreke mogu savladati upornošću i snagom volje. Meni, ali i djeci širom Bosne i Hercegovine, Edna je velika inspiracija. Njeni uspjesi su individualni, napravljeni uprkos slaboj sistemskoj podršci našim sportistima. Upravo zato smo danas razgovarali o zakonskim rješenjima i načinima za postizanjem veće inkluzije i u obrazovanju i u sportu“, kazao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Željko Komšić i Edna Šunjić - undefined

Foto: Predsjedništvo BiH: Željko Komšić i Edna Šunjić

Sastanku je prisustvovala i prof. dr Kada Delić – Selimović, direktorica Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine, koja se zahvalila članu Predsjedništva BiH na podršci Specijalnoj olimpijadi.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)