"Želi sagraditi kuću u Čečeniji": Kadirov o Mayweatheru i borbi protiv Khabiba

J. M.
"Želi sagraditi kuću u Čečeniji": Kadirov o Mayweatheru i borbi protiv Khabiba
Printscreen / Floyd Mayweather i Ramzan Kadirov
I dalje traju špekulacije o mogućem duelu neporaženih šampiona borilačkih sportova: Khabiba Nurmagomedova (MMA) i Floyda Mayweathera (boks).

Nakon što je Mayweather poručio da će na duel pristati samo ako bude održan po bokserskim pravilima, Khabib je predložio da se borba održi na moskovskom stadionu Lužnjiki pred 100.000 gledalaca.

Sada se oglasio i čečenski lider Ramzan Kadirov, veliki prijatelj i Khabiba i Mayweathera. Kadirov je izrazio sumnju da će Rusija finansijski moći odgovoriti Amerikancima.

"Da bi Mayweather došao u Rusiju i održao borbu, trebamo spremiti 200-250 miliona dolara. Takav novac još nije isplaćen u Rusiji. Također, sumnjam da će Khabib boksovati s Mayweatherom. Moj brat Khabib je neporažen, nije mu potrebno da gubi renome pristajanjem da nastupa po pravilima protivnika, Sve je ovo velika reklama", poručio je Kadirov.

Ipak, čečenski lider najavljuje da će njegov prijatelj Floyd Mayweather ponovo doći u Rusiju neobičnim povodom.

"Stalno dolazi kod nas, osjeća se kao kod kuće. Kaže da želi napraviti kuću u Čečeniji, živjeti u Groznom, dobiti rusko državljanstvo. Imam vrlo dobre, prijateljske, bratske odnose sa njim", rekao je Ramzan Kadirov o Floydu Mayweatheru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije