Zejna Krantić svjetska je prvakinja u MMA: Ovo je važna pobjeda za Bosnu i Hercegovinu

0
Dž. M.
Zejna Krantić svjetska je prvakinja u MMA: Ovo je važna pobjeda za Bosnu i Hercegovinu
Foto: Privatni album / Zejna Krantić

Zejna Krantić iz Ključa nova je prvakinja svijeta u MMA kategoriji do 52 kg.

Nakon što je 18. marta, Zejna savladala Roberta Zocco iz Italije i tako opravdala ulogu favorita u ovoj borbi, svom uspjehu dodala je i svjetsku titulu. Krantić je svoju protivnicu tehničkim nokautom savladala u 90 sekundi meča.

Nakon svoje pobjede, i opravdanog odmora, Zejna je govorila za portal Radiosarajevo.ba.

Prikupljen novac za liječenje: Amina Zjakić specijalnim sanitetskim avionom krenula ka Istanbulu

Prikupljen novac za liječenje: Amina Zjakić specijalnim sanitetskim avionom krenula ka Istanbulu

"Zadovoljna sam i sretna. Ponosna sam na svoj rad proteklih mjeseci, svaki dan sam naporno radila bez odmora. Dijeta, povrede, gripa... sve su to prepreke koje sam uspješno savladala i na kraju trud se isplatio", kazala je Krantić.

U razgovoru sa novinarkom portala Radiosarajeva.ba naglasila je i kako se radi jako bitnoj pobjedi, kako za nju tako i za njen tim. Uz to dodala je i da je ova pobjeda posebno značajna i za Bosnu i Hercegovinu.

Zejna Krantić
Foto: Facebook: Zejna Krantić

"Bitna je za buduće generacije, za sport, za našu državu i za našu zastavu. Nadam se da će biti još mnogo uspjeha", dodala je.

Za kraj, nije imala više riječi, osim riječi zahvale.

"Hvala Bosno i Hercegovino. S ponosom možemo reći da imamo europskog i svjetskog šampiona", zaključila je u svom razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

Zejna Krantić, rođena je u Ključu 28. novembra 1988. godine, a prije 16 godina odlučila je napustiti svoj rodni kraj i tražiti bolje za sebe, a to je kako se čini i postigla u Španiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije