Za Tour de France angažovano 23.000 policajaca

Anadolija
Za Tour de France angažovano 23.000 policajaca
O sigurnosti biciklista na ovogodišnjem Tour de Franceu brinuće 23.000 policajaca, uključujući i specijalne odrede za interevencije.

Na ovaj način Vlada Francuske želi osigurati sigurnost zbog ekstremističkih prijetnji. U Francuskoj je uvedeno vanredno stanje nakon terorističkih napada u Parizu 13. novembra prošle godine u kojima je poginulo 130 ljudi. Zahvaljujući vanrednom stanju vojska je obezbjeđivala znamenitosti i vjerske objekte. Posebne mjere su zbog Evropskog prvenstva u fudbalu i Tour de Francea, prošle sedmice produžene dobivši podršku u francuskom parlamentu.

Bernard Cazeneuve, ministar unutrašnjih poslova u utorak se sastao sa Christianom Prudhommeom, generalnim direktorom Tour de Francea, nakon čega je najavio ogromne mjere sigurnosti tokom ovogodišnje trke.

Održavanje Tour de Francea je tradicionalno veoma teško, jer se veliki broj navijača neformalno okuplja duž uskih planinskih puteva i gradskih ulica, tokom trke koja je dugačka oko 3.500 kilometara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije