I Antonio Conte ima svoje želje: Devet igrača koji su na radaru Chelseaja

Radiosarajevo.ba
I Antonio Conte ima svoje želje: Devet igrača koji su na radaru Chelseaja
/ EPA
Premiership će naredne sezone okupiti većinu najboljih trenera svijeta. Jurgen Klopp je Liverpoolu, Pep Guardiola u Manchester Cityju, Jose Mourinho u Manchester Unitedu, a Antonio Conte u Chelseaju.

Conte će dobiti slobodu od Romana Abramoviča da sastavi ekipu, a na list želja ima devet fudbalera koje bi u narednoj sezoni volio vidjeti u Londonu. 

Spisak želja Antonija Contea:

Romelu Lukaku - Belgijanac je prije dvije godine iz Chelseaja otišao u redove Evertona za velikih 28 miliona funti. Sada je Lukaku na listi želja Antonia Contea, ali će Plavci morati izdvojiti mnogo više novca kako bi privoljeli Belgijanca da potpiše ugovor. Everton za njegove usluge traži 50 miliona funti.

Radja Nainggolan - Standard Sport je još u martu objavio vijest kako Nainggolan pregovara s Chelseajem. Navodno su se ove sedmice pregovori intenzivirali i Belgijanac je jako blizu dolaska u London.

Leonardo Bonucci - Juventusov defanzivac miljenik je Antonia Contea. Bio mu je trener u Juventusu od 2011. do 2014. godine, a od 2014. godine surađuje s njim u reprezentaciji Italije. Conte je selektor Talijana, a Azure će voditi i na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Mauro Icardi - Kapiten milanskog Intera jedna je od želja novog trenera Chelseaja. Conte traži mlađeg napadača kojeg bi upario s jednim iskusnim ofanzivcem. Iako je produžio ugovor s Interom, Icardi bi zbog boljih primanja mogao napustiti grad mode.

Paul Pogba - Najbolji fudbaler Francuske na meti je svih velikana evropskog fudbala. Prošlog ljeta odbio je da promijeni sredinu istakavši kako nije pravo vrijeme za promjenu sredine. Samo nemoralna ponuda mogla bi udaljiti Pogbu od Torina. S obzirom na to da Chelsea naredne sezone neće igrati Ligu prvaka, dolazak Pogbe na Stamford Bridge teško je očekivati.

Miralem Pjanić - Reprezentativac Bosne i Hercegovine je još jedan fudbaler kojeg bi Conte volio vidjeti u Londonu. Pjanić je jedan od najboljih veznjaka Evrope s fantastičnim slobodnim udarcem i playmaker kojeg bi poželjeli svi velikani evropskog fudbala. Našeg reprezentativca želi i bivši Conteov klub, Juventus.

Edinson Cavani - Urugvajac bi mogao biti onaj iskusni napadač kojeg Conte želi imati u svojoj ekipi. Sveci iz Pariza spremni su da se za pravu cijenu odreknu usluga ovog 29-godišnjeg fudbalera. Upravo je Cavani srušio Chelsea u osmini finala Lige prvaka, a ove sezone postigao je 17 golova.

Gonzalo Higuain - Najbolji strijelac Serije A u jednoj sezoni svih vremena bit će ove godine na meti evropskih velikana. Manchester United, Arsenal i Chelsea pokušat će privoljeti Argentinca da potpiše ugovor i promijeni sredinu. Aurelio De Laurentis i ne pomišlja da proda Argentinca za manje od 65.8 miliona funti, koliko iznosi odštetna klauzula.

Kostas Manolas - Defanzivac koji bi trebao zamijeniti Johna Terryja u narednim sezonama. Kapiten Chelseaja produžio je ugovor na još godinu dana, ali Conte je svjestan da su pojačanja u zadnjoj liniji potrebna Plavcima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije