Boks / Youtuber Jake Paul trijumfirao u prvoj rundi protiv Bena Askrena

18. 04. 2021. u 12:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2

Nešto manje od dvije minute trajao je bokserski meč Youtubera Jakea Paula i Bena Askrena, a sve je završilo već prvim pravim pogođenim udarcem. Odlično pripremljeni Paul pogodio je lijepo izvedenu kombinaciju, nakon koje sudac Askrenu nije uvažio želju da nastavi meč.

Sve je počelo agresivnijim pristupom Askrena, ali Paul mu svojim kretanjem nije dozvolio prilazak u zonu odakle će ga ugroziti. Kad je uspio doći do klinča, sudac je isti ekspresno razdvojio te time pomalo ugrozio taktiku bivšeg MMA borca, koja se svakako odnosila na što duže zadržavanje kratke distance. Sredinom runde Paul je postao agresivniji i krenuo tražiti udarac, u čemu mu je Askren svojim lošim kretanjem zapravo i pomogao.

Već pri prvoj pogođenoj seriji je sve bilo gotovo. Paul je pogodio lijevi direkt na koji je povezao desni kroše i Askren je istog trenutka bio na podu. Ustao je, podigao ruke i tražio nastavak meča, dok je sudac morao smirivati i udaljavati Paula, gladnog želje da meč završi. No, nije bilo potrebe. Iako je Askren davao znak da nije gotov, sudac tako nije mislio. Rekao mu je da je nestabilan i uzdrman te je odlučio prekinuti meč.

Jake Paul tako je svojim prvim udarcem u meču uspio napraviti ono što nisu uspjela dva brutalna koljena Andreja Koreškova ili udarci Douglasa Lime, Robbieja Lawlera, Luisa Santosa te još mnogih boraca tokom Benove MMA karijere u Bellatoru, ONE-u i UFC-u.

Mnogi komentarišu da je ovaj YouTuber talentiran za boks ili se možda Ben jednostavno nije pripremio na adekvatan način. Bilo kako bilo, Jake Paul može slaviti, što je već u ringu napravio kao da je upravo postao apsolutni svjetski prvak u boksu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA