Vrhunski sportisti Bosanci o trenutnom stanju u bh. sportu

Radiosarajevo.ba
Vrhunski sportisti Bosanci o trenutnom stanju u bh. sportu
Printscreen / Video konferencija OKBiH

Oni su ambasadori Bosne i Hercegovine. Oni su ti zbog kojih tokom takmičenja grčevito stežemo zastave kojima mašemo. S njima slavimo pobjede, s njima plačemo poraze.

Uvijek su među prvima kada treba pomoći nekome ili promovirati našu državu.

Uzor su našoj djeci koja naporno treniraju jer žele biti baš poput njih.

Oni osvajaju evropske i svjetske medalje za našu BiH.

Bosanska elita: Tuka, Muzaferija i Džumhur na online Forumu sportista

U organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine danas je počeo online Forum sportista sa preko 40 učesnika, među kojima su aktuelni stipendisti OK BiH te eminentni sportisti poput Amela Tuke, Larise Cerić, Damira Džumhura, Razije Mujanović, Samira Avdića, Mesuda Pezera, Elvedine Muzaferije i drugi.

Oni su vrhunski sportisti Bosne i Hercegovine.

Oni žele da se, napokon, čuje i njihov glas, a što su naglasili na online Forumu sportista koji je organizirao Olimpijski komitet BiH.

Žele da ih ne koriste samo za fotografisanje kada donosu medalje, a potom zaborave. Žele kontinuiranu podršku, a ne milostinju jer oni su najbolji dio BiH!

Oni samo žele svoje mjesto u bh. društvu koje zaslužuju i apeliraju da se usvoji paket mjera koji su OK BiH i ostali akteri sportskog sistema uputili svim nadležnim institutucija na svim razinama bh. vlasti.

Pogledajte video i poslušajte izjave poznatih sportista o trenutnom stanju u bh. sportu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije