Veliko slavlje: Ofarbali rijeku jer je njihov klub osvojio naslov prvaka

Radiosarajevo.ba
Veliko slavlje: Ofarbali rijeku jer je njihov klub osvojio naslov prvaka
Ovih dana mogli smo svjedočiti kreiranju prave pravcate historije, koja će se pamtiti još dugi niz godina, a riječ je o jednom od najpopularnijih sportova na svijetu – bejzbolu.

Naime, ekipa Chicago Cubsa došla je do prvog naslova nakon 108. dugih godina čekanja da se čikaška franšiza popne na tron MLB, a nakon što su u maestralnoj utakmici na gostujućem terenu savladali ekipu Cleveland Indiansa.

Prije 108. godina Cubsi su uspjeli da dođu do naslova prvaka savladavši Detroit Tigerse rezultatom 4:1 i tada je bilo gotovo nemoguće zamisliti da će na idući naslov čekati nevjerovatnih 39.466 dana, ali eto Cubsi su uspjeli izdržati i ponovo dotaći vrh najbolje svjetske bejzbol lige.

Upravo zbog toga pravo ludilo ovih dana vlada diljem Chicaga, gdje fanovi Cubsa i inače svi stanovnici ovog grada priređuju ogromna slavlja, kako bi označili povratak MLB titule u svoj grad. U tu čast jučer je upriličena i neobična manifestacija ljubavi spram Cubsa, kada je rijeka koja prolazi kroz sam centar Chicaga obojena u plavu boju, a sve u čast boje koja je zaštitni znak ovog tima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije