Veliki događaj za Kosovo: Priština dobila domaćinstvo Mediteranskih igara 2030.

0
AA
Veliki događaj za Kosovo: Priština dobila domaćinstvo Mediteranskih igara 2030.
FOTO: AA / Kosovo izabrano većinom glasova

Generalna skupština Međunarodnog odbora Mediteranskih igara većinom glasova izabrala je Prištinu za organizatora Mediteranskih igara 2030. godine.

Gradonačelnik glavnog grada Kosova Perparim Rama kazao je da je to fantastična vijest ne samo za Prištinu, već za cijelu Republiku Kosovo.

"Ovo je fantastična vijest, jer će Mediteranske igre biti veliki sportski događaj za cijelo Kosovo", kazao je Rama, saopćeno je iz Općine Priština.

Obavještenje iz ViK-a: Mogući prekidi u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama

Obavještenje iz ViK-a: Mogući prekidi u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama

On je istakao da će za ovaj sportski događaj u 24 takmičarske discipline koristi tereni i sportske hale u Đakovici, Peći, Uroševcu, Podujevu i Mitrovici, dok će morska takmičenja biti održana u albanskom gradu Draču, kroz prekogranično partnerstvo između zemalja po prvi put u historiji Mediteranskih igara.

"Pretvorit ćemo ih u veliku sportsku proslavu za cijeli naš narod. Mediteranske igre - Priština 2030 su veliko dostignuće za Prištinu, velika pobjeda Kosova i veliki sportski festival ne samo za cijeli albanski narod", kazao je gradonačelnik Rama.

Dodao je da će glavni grad Kosova sarađivati sa svim akterima, da izgradi neophodnu infrastrukturu po standardima.

Mediteranske igre su međunarodno sportsko takmičenje koje se održava svake četiri godine u jednom od gradova članica Međunarodnog odbora Mediteranskih igara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije